Organisatie- en Teamtrajecten

Samen voor het beste resultaat gaan! Dat is snel gezegd en een mooi streven, maar in de praktijk vaak complexer dan het lijkt. Ieder individu in het team is uniek en heeft zijn eigen talenten, drijfveren, waarden en missie in het leven.

Om er een goed draaiend geheel van te maken, is het essentieel deze unieke eigenschappen en kenmerken van elkaar te weten, te waarderen en bewust in te zetten in relatie tot het grotere doel van de organisatie. Hierdoor kan ieder individu bewust zijn eigen plek in het systeem innemen en vanuit zijn Grootsheid bijdragen aan het team of de organisatie.

Een op maat ontwikkeld Team-of Organisatie-traject creëert de mogelijkheid elkaar nog beter te leren kennen en waarderen. En vooral ook te ontdekken en ervaren hoe de organisatie doelen en persoonlijke doelen zich tot elkaar verhouden.

Het draagt daarnaast bij aan meer veiligheid en vertrouwen waardoor teamleden zichzelf gemakkelijker open durven stellen en eigenaarschap durven te tonen.

Ook het functioneren van het geheel, het systeem, komt aan de orde. Welke belemmerende teampatronen en gewoonten zijn er ingeslopen en wat heeft het team in huis om deze te doorbreken.

Voorbeeldprogramma:

Voor ’n middelgrote organisatie die aan de vooravond staat van een grote groei heb ik, samen met een van mijn partners, Nienke Prein, een Purpose-traject ontwikkeld en begeleid.

In de eerste fase van dit programma gaan we aan de slag met de oprichters door hen te begeleiden in het aanscherpen van hun persoonlijke WHY (waar geloof ik in? Wat wil ik achterlaten?) HOW (Met welke talenten en kwaliteiten kan ik dat in de wereld zetten?) WHAT (Wat is mijn concrete ambitie? Welke rol, positie, discipline, etc). Deze persoonlijke Golden Circle wordt vervolgens vertaald naar een Golden Circle voor de onderneming. Hierdoor ontstaat er helderheid hoe persoonlijke doelen en organisatie doelen elkaar versterken. Daarnaast komen in deze eerste fase de kwaliteiten en valkuilen van de oprichters als team aan de orde. Welke kwaliteiten zijn er in overvloed aanwezig? Wat wordt gemist? Hoe is de dynamiek in de samenwerking?

Inhoud fase 1:

  • Team Kick-off
  • Individuele Coaching Gedragsstijl mbv DISC Insights
  • Individuele Coaching Drijfveren en Waarden mbv Analyse van Spranger
  • Individuele Coaching Golden Circle mbv model van Simon Sinek
  • Management Team sessie

In de tweede fase doorlopen alle teams van de organisatie een soortgelijk traject, zodat ook zij hun persoonlijke WHY-HOW-WHAT kunnen vertalen naar de organisatie. Hierdoor zijn zij beter in staat om vanuit intrinsieke motivatie, drijfveren en talenten hun rol in de organisatie invulling te geven en hier regie op te nemen. Verder is er specifieke aandacht voor de effectiviteit van de teams. Middels de DISC Insights gedragsanalyse wordt in beeld gebracht hoe de verschillende profielen elkaar aanvullen en welke stijl en kwaliteiten er eventueel ontbreken. Daarmee is gelijk ook een visie gecreëerd op de kwalitatieve aanname-behoefte die de groei in de toekomst toe mogelijk zal maken.

Inhoud fase 2:

  • Team Kick-off
  • Individuele Coaching Gedragsstijl
  • Individuele Coaching Golden Circle
  • Teamsessie

Vragen? Laat het me weten!